Bewegen

We weten het allemaal, bewegen is belangrijk. Bij een gezonde levensstijl hoort bewegen. Maar waarom is dit zo belangrijk voor jouw lichaam? Wij vertellen je er graag meer over!

Waarom beweging nodig is

Het zorgen voor voldoende beweging is van belang voor je gezondheid. Het is gezond en zorgt voor een positieve invloed op lichaam en geest. Hieronder zetten we een aantal redenen waarom je wekelijks genoeg zou moeten bewegen voor je op een rij. 

1. Goede nachtrust

Door veel te bewegen overdag voel je je in het algemeen een stuk gelukkiger. Door minder stress en genoeg beweging, zul je een betere nachtrust ervaren. Een goede nachtrust is daarnaast belangrijk voor een gezonde levensstijl. Je lichaam heeft een goede nachtrust nodig om overdag optimaal te kunnen functioneren. 

2. Lagere kans op vervelende kwaaltjes

Door genoeg te bewegen zorg je voor een betere omloop van je bloed. Je hart wordt er sterker van waardoor je minder kans hebt op hart- en vaatziekten. Je bloeddruk zal door genoeg beweging lager zijn. 

3. Zekerheid in jezelf

Door vaker te bewegen gaat je zelfvertrouwen omhoog. Je voelt je gelukkiger en je zit beter in je vel. Daarnaast is een goed zelfbeeld belangrijk voor je mentale situatie. Voel je je zelfverzekerd, dan voel je je een stuk beter. Ook dit is een belangrijk aspect en heeft zijn bijdrage aan jouw gezondheid. Hierdoor heb je minder kans om in een depressie te belanden. 

4. Goed voor je gewicht

Beweging is goed om af te vallen of om op gewicht te blijven, je zet door beweging vet om in spieren. Je lichaam zorgt ervoor dat je een snellere stofwisseling hebt zodra je beweegt. Zo voorkom je overgewicht. 

5. Goed voor je hersenen

Bewegen heeft voordelen voor je hersenen. Door beweging heb je een betere omloop van je bloed, dit zorgt er dus voor dat je een betere doorbloeding van je hersenen ervaart. Er gaat meer zuurstof naar je brein toe. Hierdoor is je brein beter in staat om informatie te verwerken die je opneemt.

Beweeg!

Genoeg bewegen is belangrijk voor iedereen. Bewegen is niet weg te denken wanneer je een gezonde levensstijl wilt hebben. Daarnaast draagt genoeg beweging veel voordelen met zich mee. Om zelf gezond bezig te zijn is het dus erg belangrijk om wekelijks genoeg te bewegen. Zorg voor minimaal 2,5 uur intensieve beweging wekelijks, zo begin je met jouw weg naar een gezonde levensstijl.

Uw advertentie hier?