Keltisch zeezout, gezonder voor je lichaam?

Ondanks dat zout in het algemeen niet heel gezond is, heeft je lichaam dit wel nodig. Keltisch zeezout is een gezondere optie dan andere zout. Maar wat is Keltisch zeezout en waarom is dit gezonder voor je lichaam?

Wat is Keltisch zeezout?

Keltisch zeezout is een zoutsoort die volledig natuurlijk is. Deze zoutsoort is onbewerkt, er is niks aan toegevoegd. Doordat deze onbewerkt is, heeft deze geen schone witte kleur maar is deze zoutsoort grijzig van kleur. Deze zoutsoort wordt behandeld zonder machinerie en kan redelijk nattig aanvoelen wanneer je deze koopt. 

Waarom Keltisch zeezout gezonder is

Keltisch zeezout is gezonder dan wit zout uit de supermarkt omdat hier veel meer mineralen in aanwezig zijn. Belangrijke mineralen in deze zoutsoort zijn onder andere: kalium, calcium en magnesium. Kalium draagt bij aan het gehalte van jouw vocht en de bloeddruk in je lichaam. Calcium en magnesium zorgen voor een sterk gebit en sterke botten. Bij wit zout uit de supermarkt, zijn veel mineralen verwijderd tijdens het bewerken van de zout. Vandaar dat het zout ook wit van kleur is, dit komt door het bewerken en het bleken van de zout. De mineralen die aanwezig zijn in Keltisch zeezout, dragen bij aan je gezondheid. Een ietwat betere optie.

Zout met mate

Ondanks dat Keltisch zeezout een zoutsoort is die meer mineralen bevat, blijft het zout. Te veel zout nuttigen per dag is niet goed, het is daarom belangrijk om het advies van 6 gram zout per dag aan te nemen. Het binnenkrijgen van te veel zout kan zorgen voor een verhoogde bloeddruk. Naast een hoge bloeddruk heb je ook een hoger risico op hart- en vaatziekten. Door veel zout houd je vocht vast, dit heeft een negatief effect op je gezondheid en is niet prettig.

Belangrijk voor je gezondheid

Voor meer mineralen kan je zeker Keltisch zeezout proberen, daarnaast heb je ook mineralen nodig uit andere voedingsmiddelen. De hoeveelheid in dit soort zout is namelijk niet genoeg om aan je dagelijkse behoefte aan mineralen te komen. Dat er meer mineralen in deze zoutsoort zitten betekent niet dat grote hoeveelheden gezond zijn. Voor je gezondheid is het dus belangrijk om goed te letten op de hoeveelheid zout die je dagelijks inneemt.

Terug naar Voeding