Letten op je gezondheid? Dit kun je het beste drinken

Het is van belang voor je gezondheid om iedere dag genoeg vocht binnen te krijgen. Bij ons ben je aan het juiste adres voor meer informatie over gezonde drankjes die goed voor je lichaam zijn om te drinken.

Gezonde drankjes

Voor je gezondheid is het belangrijk dat je ongeveer één tot twee liter vocht binnenkrijgt per dag. Hier volgen een aantal gezonde drankjes waarmee jij ervoor kan zorgen dat je door te drinken de juiste hoeveelheid vocht per dag opneemt. 

1. Drink water

Een van de gezondste drankjes die je kunt drinken is water, wie had dat gedacht! Mocht je water saai vinden om te drinken, kan je hier altijd je eigen draai aan geven. Maak het wat spannender door er gesneden fruit van jouw keuze aan toe te voegen, dit geeft je water een lekker maar subtiel smaakje. Mocht je de smaak wat duidelijker willen proeven, laat dan het fruit even weken in het water. Daardoor komt de smaak sterker naar boven. Voeg echter geen ongezonde siroop aan je water toe, deze zitten vaak vol met suikers. 

2. Drink gezonde sapjes

Sapjes kun je samenstellen naar jouw eigen voorkeur. Je kunt zelf de verse groente en fruit kiezen die jij graag in je sapje zou willen hebben, zo maak je hem zo lekker als jij zelf wilt. Doordat fruit en groente vol met vitamines zitten, zijn sapjes ideaal om je dag mee te beginnen voor wat extra energie. 

3. Drink thee

Er zijn verschillende soorten thee die erg goed voor je gezondheid zijn, voeg hier zelf natuurlijk geen suiker aan toe. Thee van vers fruit of van kruiden zijn gezond voor je. Vooral het drinken van zwarte en groene thee heeft een positief effect op jouw lichaam. Deze zorgen ervoor dat de kans op een beroerte of hoge bloeddruk verlaagd wordt. 

4. Drink koffie

Koffie drinken met mate is ook gezond, koffie bevat weinig calorieën. Door het nuttigen van koffie blijf je wakker en geconcentreerd, dit kan zijn voordelen hebben. Wel is het belangrijk om niet te veel koffie te drinken, dit in verband met de hoeveelheid cafeïne die aanwezig is in koffie. 

Terug naar Voeding