Vermoeid gevoel? Meditatie de oplossing

Ervaar jij vermoeidheid waardoor je zoekende bent naar innerlijke rust, ontspanning en het verwerken van stress? Dan zou meditatie een uitstekende methode voor jou kunnen zijn.

Wat houdt mediteren in?

Mediteren als hulpmiddel tegen een vermoeid gevoel, het kan. Het is een methode die je helpt te zoeken naar innerlijke rust, hiermee probeer je jouw bewustzijn te zuiveren en te verduidelijken voor jezelf. Door het vinden van deze innerlijke rust vergroot je je aandacht en kijk je onbevooroordeeld naar situaties waarin jij je kunt bevinden. Daarnaast helpt het je in jouw zoektocht naar jezelf, ontspanning en het verwerken van stress.

Mediteren als beginner

Er zijn verschillende vormen van meditatie die je kunnen helpen met vermoeidheid. Mocht je geen idee hebben waar je moet beginnen, zijn er een aantal stappen die je kunt ondernemen.

1. Zoek voorbeelden op

Je kunt beginnen met het lezen van boeken, video's kijken of een applicatie op je telefoon installeren die gerelateerd is aan meditatie. Hierdoor krijg je hulp met jouw eerste paar keer mediteren, hoewel je het waarschijnlijk snel zelf onder de knie krijgt.

2. Voel je comfortabel

Voor beginners is het belangrijk om een kamer te zoeken waar niet veel afleiding te vinden is, zoek de rust op. Daarnaast is het de bedoeling om een houding te vinden die comfortabel voor je voelt, je moet je tenslotte kunnen ontspannen.

3. Doe het op jouw tempo

Het hoeft daarnaast helemaal niet veel tijd in beslag te nemen. Neem hier een aantal minuutjes per dag de tijd voor, voordat je gaat slapen, zodra je opstaat of midden op de dag. Zo zoek je naar positiviteit, kun je ontspannen en heb je de mogelijkheid om eventuele gevoelens te verwerken. Doe dit wanneer jij het nodig hebt en voorkom onnodige stress waardoor jij je vermoeid voelt.

Zorg voor herhaling

Door te mediteren neem je rust, verwerk je gevoelens, start en eindig je jouw dag positief en merk je dat je meer energie over hebt die je normaal gesproken kwijt bent aan negatieve emoties of stress. Blijf dit vooral herhalen in je dagelijkse routine, hierdoor zal jouw gevoel van vermoeidheid verminderen en je gevoel van ontspanning toenemen.  

Terug naar Vermoeidheid