Vermoeidheid

We ervaren het allemaal wel eens, vermoeidheid. Minder energie dan dat je waarschijnlijk gewend bent. Dit kan gepaard gaan met andere symptomen zoals: indommelen, niet kunnen focussen, het ervaren van een futloos gevoel of donkere wallen onder je ogen. Bij Gezondvitaal.eu ben je aan het juiste adres voor meer informatie over vermoeidheid en hoe je er van af komt.

Vormen van vermoeidheid

Er zijn verschillende vormen van vermoeidheid, zo kan je dit op fysiek, mentaal en hormonaal gebied ervaren. Bij fysieke vermoeidheid is je lichaam uitgeput door de grote fysieke inspanning die jouw lichaam ervaart. Dit kan komen door zware inspanning die je verricht op werk of tijdens het beoefenen van jouw hobby of sport. Mentale vermoeidheid is het resultaat van een zware mentale inspanning, hierbij ervaar je meestal een grote hoeveelheid stress en ben je snel geprikkeld. Bij hormonale vermoeidheid is het uit balans zijn van hormonen vaak de oorzaak, echter kunnen ook andere lichamelijke klachten hier de oorzaak van zijn.

Oorzaken van vermoeidheid

Een uitgeput gevoel kan verschillende oorzaken hebben, hieronder staan een aantal oorzaken voor je op een rijtje. 
 
1. Slechte nachtrust

Wanneer je een slechte nachtrust ervaart, is je lichaam niet optimaal hersteld van de dag ervoor. Dit betekent dat je minder energie hebt voor de dag die je nog tegemoet moet gaan. Het inspannen en afronden van je dagelijkse taken gaat lastig zonder energie. 

2. Slecht voedingspatroon

Vermoeidheid kan optreden door een slecht voedingspatroon, jouw lichaam heeft voeding met de juiste voedingsstoffen nodig om goed te kunnen presteren. Eet je de verkeerde voedingsstoffen of niet genoeg van de juiste stoffen, dan zul je je al sneller suf voelen. 

3. Bewegingstekort

Om te zorgen voor je eigen welzijn is beweging essentieel voor je lichaam. Je wilt gezond blijven, hiervoor is het belangrijk om genoeg beweging te krijgen. Overgewicht kan ontstaan door bewegingstekort, je krijgt meer energie binnen en beweegt te weinig. Ook hierdoor zul jij je sneller uitgeput voelen. Door je slechte conditie voelt inspanning extra zwaar aan. 

4. Persoonlijke situatie

Je kunt je ook vermoeid voelen door je persoonlijke situatie. Je hebt bijvoorbeeld veel meegemaakt, gebeurtenissen die mentaal zwaar voor je zijn geweest. Zulke situaties vereisen veel energie, je probeert ze te verwerken en dat kost je moeite. Hierdoor is het gebruikelijk dat jij een minder energiek gevoel hebt dan gewoonlijk.

Hoe kom ik er van af?

Wil jij graag van je klachten afkomen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres voor een aantal energieke tips op het gebied van slaap, meditatie en ademhaling. Zo kom ook jij de dag door met meer energie en een minder vermoeid gevoel.

Uw advertentie hier?