Positieve gedachten, die stimuleer je zo!

Positieve gedachten zijn erg belangrijk voor je mentale gezondheid, maar toch is dit soms lastiger dan gedacht. Positief denken is niet gemakkelijk voor iedereen, vind jij het moeilijk om positieve gedachten te hebben? Dan ben je hier aan het juiste adres. We helpen je graag op weg om gelukkiger in je schoenen te staan en zo weer je lichaam en geest in balans te brengen.

Geest en lichaam in verbinding

Geest en lichaam staan in verbinding met elkaar, om je lichamelijk goed te voelen is het belangrijk dat je je ook geestelijk goed voelt. Wanneer je negatief in je schoenen staat, kan dit invloed hebben op jouw geestelijke en lichamelijke gezondheid. Het is belangrijk om positief door het leven te gaan, maar het aanpassen van je gedachten is zo makkelijk nog niet.

Zo zorg je voor positieve gedachten

Om positieve gedachten te hebben is het belangrijk om te begrijpen dat dit simpelweg niet alleen gaat over het denken aan positieve situaties die je meegemaakt hebt. Doe je dit wel, denk je amper  na over situaties die zwaar voor je waren. Lastige situaties moeten verwerkt worden, door ze weg te stoppen doe je dit niet. Zorg ervoor dat je lastige situaties aanvaardt, maar dat ze niet de overhand krijgen. Hier een aantal tips die je verder zullen helpen om wat positiever in je schoenen te staan. 

1. Positiviteit door affirmaties

Affirmaties, krachtige en positieve woorden of zinnen die je tegen jezelf zegt om je zelfverzekerd te voelen. Oefen met het zeggen van affirmaties aan het begin en het einde van je dag. Kies er voor om voor de spiegel te gaan staan, of kies een andere ruimte uit waar jij je op je gemak voelt en noem je affirmaties op. Door het hard uitspreken, neem je de woorden uiteindelijk automatisch op in jouw gedachten. Je betrouwt deze gedachten waardoor dit invloed heeft op jouw manier van denken. 

2. Gezonde leefstijl

Lichaam en geest staan met elkaar in verbinding, een gezonde leefstijl is erg belangrijk om positieve gedachten te hebben. Zorg voor genoeg gezonde voedingsstoffen, je lichaam heeft ze nodig voor energie. Een goede nachtrust is essentieel. Je lichaam heeft tijd nodig om een dag op mentaal en fysiek gebied te verwerken. Met genoeg energie voel jij je fit genoeg om de dag door te gaan, waardoor je lekkerder in je vel zit. 

3. De juiste invloed om je heen

Om positief je dag door te komen is het van belang dat je positieve invloeden van buitenaf hebt. Ga jij om met personen die vaak negatief zijn, heeft dit invloed op jouw denkwijze. Zoek positiviteit op. Zoek personen waarvan jij merkt dat ze een positieve invloed op je hebben. Je zult zien dat dit een hele positieve en aangename invloed op je gedachten heeft.

Terug naar Balans