Balans

Je hebt het gevoel dat je uit balans bent. Dat kan natuurlijk altijd gebeuren. Maar wat is dit precies, wat zijn de oorzaken en wat merk ik er van? We vertellen je er graag meer over.

Wat is ''uit balans'' zijn?

Op het moment dat je uit balans bent, staan je lichaam en geest niet goed in verbinding. Je voelt je snel geprikkeld en je vindt het lastig om je hoofd leeg te maken waardoor je waarschijnlijk geen rust ervaart. Dit kan zwaar zijn voor geest en lichaam, je voelt je verstoort. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat je de lat te hoog legt voor jezelf. Wanneer je niet aan deze verwachtingen kan voldoen, ervaar je stress. Dit kan mentaal veel vragen. Gevoelens die niet verwerkt zijn kunnen ook bijdragen aan een gevoel van disbalans. 

Klachten van disbalans

Door de stress en druk waardoor je in disbalans bent, merk je dat je vaak gespannen bent. Spanning vraagt veel energie van jouw lichaam, je lichaam staat namelijk continu paraat. Vermoeidheid treedt vaak op als een van de symptomen bij het continu paraat staan van jouw lichaam door de hoge hoeveelheid spanning die je ervaart. Hierdoor zijn dagelijkse taken lastiger om af te ronden en wordt het gevoel dat je uit balans bent, alsmaar groter. Lichaam en geest staan in verbinding met elkaar. Ervaar jij het uit balans zijn van jouw geest, is het daarom ook niet zo gek dat hier lichamelijke klachten ontstaan en vice versa. Lichamelijke klachten die kunnen optreden zijn onder andere hoofdpijn, benauwdheid en pijn aan de spieren. Klachten op geestelijk gebied die een mogelijkheid hebben om op te treden zijn onder andere angstig zijn, snel geprikkeld zijn, een droevig gevoel hebben en het ervaren van slaapproblemen.

Terug in balans komen

Wanneer jij jezelf hierin kunt vinden, wil je natuurlijk graag weer terug in balans komen. Voor de een is dit lastiger dan voor de ander, waar moet je beginnen? Bij ons ben je aan het juiste adres voor een aantal tips op het gebied van zorgen voor positieve gedachten, hoe om te gaan met spanning of stress, hoe je doelstellingen zet en hoe jij jezelf gemotiveerd kunt houden.

Uw advertentie hier?