Theesoorten die goed voor je gezondheid zijn

Heb jij zin in een lekkere kop thee die ook nog eens goed is voor lichaam en geest? Lees dan vooral verder voor meer over gezonde theesoorten!

Gezonde en lekkere theesoorten

Thee is een van de gezondste drankjes om te nuttigen. Het kan zijn dat je soms moeite hebt om alleen met water aan je dagelijkse vochtbehoefte van anderhalf tot twee liter te voldoen. Probeer eens om vaker thee tussendoor te drinken, dit heeft een lekker smaakje en is minder saai. Ook staat thee in de Schijf van Vijf, een verantwoorde keuze dus. Er zijn veel verschillende theesoorten om uit te kiezen. Welke theesoorten zijn goed voor je gezondheid en waar zijn ze goed voor? Hieronder zetten we een aantal theesoorten voor je op een rij. 

1. Groene thee

Een hoge hoeveelheid antioxidanten, vitaminen en andere voedingsstoffen zijn aanwezig in groene thee. Dit maakt groene thee een van de gezondste theesoort die er bestaat. Deze thee zorgt voor een lagere suikerspiegel, een minder hoge bloeddruk en kan de kans op een beroerte verminderen. 

2. Zwarte thee

Zwarte thee wordt gemaakt van exact dezelfde plant als groene thee, hierdoor heeft zwarte thee dezelfde voordelen. Het verschil tussen zwarte en groene thee zit hem in het proces van de productie. Thee oxideert, hierdoor krijgt het zijn donkere kleur en sterke smaak. Bij groene thee wordt dit proces tegengegaan, de blaadjes worden gestoomd. Daarom heeft zwarte thee een donkere kleur en smaakt deze sterker. 

3. Brandnetel thee

Brandnetel thee werkt ontstekingsremmend en zorgt ervoor dat je minder vocht vasthoudt. Ook dit is een van de theesoorten die vol met vitaminen en mineralen zitten. Wanneer je je vermoeid voelt, of het idee hebt dat je ziek begint te worden, is brandnetel thee een goede gezonde optie voor je lichaam.  

4. Kamille thee

Ook kamillethee is een van de theesoorten die ontstekingsremmend werkt. Daarnaast zitten er veel antioxidanten in deze thee, dit heeft een positief effect op je hart. Kamille thee kun je ook drinken voor de rust, de thee werkt kalmerend. Hierdoor zul je dus beter kunnen slapen of tot rust komen bij een gevoel van stress.  

5. Gember thee

Gember is ook een van de theesoorten die boordevol vitaminen, antioxidanten en mineralen zitten. Aanwezige mineralen in gember zorgen voor onder andere sterke botten en gebit. Ook zorgt gember voor een verbetering van jouw spijsvertering, ideaal dus als je wat gewicht kwijt wilt.

Terug naar Voeding