Vermoeidheid? 3 tips voor een goede nachtrust!

Weinig energie hebben om de dag door te komen, kortom vermoeidheid. Maar hoe zorg jij er zelf voor dat je meer energie krijgt en weer fit de dag doorkomt? Daar vertellen we je graag meer over.

Vermoeid door slechte nachtrust

Mocht jij je niet fit genoeg voelen en tekenen van vermoeidheid zoals; niet kunnen focussen, indommelen en een futloos gevoel ervaren? Dan kan het zijn dat een slechte nachtrust hier de oorzaak van is. Een goede nachtrust is erg belangrijk om vermoeidheid tegen te gaan, een veel voorkomende oorzaak van vermoeidheid staat dan ook in verbinding met slaapproblemen. 

Zo zorg je voor een betere nachtrust

Een goede nachtrust is essentieel voor het lichaam om zich te herstellen en goed te kunnen functioneren, jouw lichaam helpt je tenslotte om de dag door te komen. Ja, ook jouw lichaam heeft een goede nachtrust nodig! Maar hoe kun je er zelf voor zorgen dat je een beter slaappatroon ontwikkelt? Hier een aantal tips waardoor ook jij hopelijk een betere nachtrust ervaart.

1. Zorg voor voldoende slaap

Om een goede nachtrust te ervaren, is het belangrijk om lang genoeg te slapen. Genoeg slaap verschilt per leeftijd, 7 tot 9 uur is vaak voldoende voor volwassenen. Daarnaast is het belangrijk dat hier een ritme in zit, voor een optimale situatie is het verstandig om te zorgen voor een gelijk aantal uren slaap iedere dag.

2. Geen mobiel of televisie

Ook is het belangrijk om je televisie uit te zetten en je mobiel weg te leggen, het is namelijk lastig voor jouw lichaam om in slaap te vallen wanneer je net voor het slapen gaan voor een digitaal scherm gezeten hebt. Dit heeft te maken met het stofje waardoor je moe wordt genoemd ''melatonine''. Het stofje maakt jouw lichaam namelijk moeilijker aan zodra je achter een digitaal scherm zit, daarom is het verstandig om jouw digitale schermen minimaal een uur voor het slapen gaan, achterwege te laten.

3. Zorg voor de juiste slaaphouding

Tevens is het essentieel om te zorgen voor een goed matras en hoofdkussen waardoor je in de juiste houding slaapt, hierdoor verminder je de kans op eventuele fysieke klachten die een bijdrage kunnen hebben tot jouw slaapproblemen.

Terug naar Vermoeidheid